Lukulaitelehti

Millä laitteilla lukulaitelehti toimii?

Savon Sanomien lukulaitelehti on julkaistu Android-laitteille ja iOS-laitteille eli iPadille ja iPhonelle sekä Windows Phonelle.

Miten saan lukulaitelehden käyttööni?

Sinulla täytyy olla voimassa Savon Sanomien tilaus, joka sisältää VERKKO+ tuotteen; tarkista tilauksesi Omat tiedot -sivulta.

Jos sinulla ei ole VERKKO+ tilausta, voit tilata sen täältä.

Haluan lukea lehteni lukulaitteella joka päivä, kuinka tämä onnistuu?

Sinulla täytyy olla voimassa Savon Sanomien tilaus, joka sisältää VERKKO+ tuotteen; tarkista tilauksesi Omat tiedot -sivulta.

Jos sinulla ei ole VERKKO+ tilausta, voit tilata sen täältä.

Haluan vaihtaa paperilehden tilauksen lukulaitelehteen, mitä teen?

Jos sinulla on jo jokin muu Savon Sanomien tuote tilattuna, vaihdamme tilauksesi asiakaspalvelussa toiseen tilausmuotoon. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kuinka saan lukulaitelehden käyttööni?

1. Mene Applen App Storeen (iPad, iPhone), Google Play -sovelluskauppaan (Android-laitteet) tai Windows kauppaan (windows phone).
    Hae sovellus hakusanalla ”Savon Sanomat”.
    Lataa maksuton sovellus laitteeseesi. Lataamista varten sinulla tulee olla Apple ID –tunnus tai Google-tunnus. Olet saanut tunnuksen ottaessasi laitettasi käyttöön. Jos sinulla ei ole tunnusta tai olet unohtanut sen, tunnusta ja salasanaa katso Applen ohjeet täältä  tai Googlen ohjeet täältä.
  2. Savon Sanomien sovelluksen kuvake ilmestyy laitteesi näytölle.
    Kosketa kuvaketta. Sovellus avautuu. Päällimmäisenä ruudulla näkyy uusin lehti.
  3. Paina uusimman lehden kantta.
    Valitse ruutuun ilmestyvästä valikosta Kirjaudu tunnuksilla. Kirjoita kenttiin Savon Sanomien verkkosivustolle luomasi käyttäjätunnus ja salasana. Jos olet unohtanut salasanasi, paina tästä. Kun olet valmis, paina Kirjaudu.
  4. Jatkossa tunnusta ja salasanaa ei tarvitse enää syöttää uudelleen, ellet vaihda salasanaasi Savon Sanomien verkkopalvelussa.

Haluan tilata lukulaitelehden irtonumeron, kuinka toimin?

1. Mene Applen App Storeen (iPad, iPhone), Google Play -sovelluskauppaan (Android-laitteet), tai windows kauppaan (windows phone -sovellus).
    Hae sovellus hakusanalla ”Savon Sanomat”.
    Lataa maksuton sovellus laitteeseesi. Lataamista varten sinulla tulee olla Apple ID –tunnus tai Google-tunnus. Olet saanut tunnuksen ottaessasi laitettasi käyttöön. Jos sinulla ei ole tunnusta tai olet unohtanut sen, tunnusta ja salasanaa täytyy tiedustella Applelta (paina tästä) tai Googlelta (paina tästä).
  2. Savon Sanomien sovelluksen kuvake ilmestyy laitteesi näytölle.
    Kosketa kuvaketta. Sovellus avautuu. Päällimmäisenä ruudulla näkyy uusin lehti.
  3. Valitse haluamasi lehti ja paina sitä. Ruudulle avautuu valikko, josta voit ostaa irtonumeron.
  4. Paina haluamaasi tilausta. Laite pyytää sinua vahvistamaan tilauksen syöttämällä Apple- tai Google- salasanasi.

Miten käytän lukulaitelehteä?

Lukulaitelehden sivut näyttävät samalta kuin painetun Savon Sanomien sivut. Sivu on pienennetty laitteen ruudun kokoisiksi.

Kun laite on pystyasennossa, näet ruudulla yhden sivun kerrallaan. Kun laite on vaaka-asennossa, näet koko aukeaman.

Voit vaihtaa sivua liu’uttamalla sormeasi ruutua pitkin. Sivua voi suurentaa ”nipistämällä”. Suurennus toimii samalla tavalla kuin muissakin iOS- ja Android- sovelluksissa.

Voit avata haluamasi jutun ruudulle painamalla sivulla kohtaa, jossa juttu sijaitsee. Kun juttu on avattu ruudulle, siihen liittyvät kuvat voi suurentaa koko ruudun kokoiseksi painamalla niitä.

Ilmoituksia ei voi avata painamalla niitä. Ilmoitukset suurennetaan ”nipistämällä”.

Miten pääsen lukemaan vanhempia lehtiä?

Sovelluksessa näkyvät 14 viimeisen vuorokauden lehdet. Kun sovellus avautuu, näet ensimmäisenä uusimman lehden kannen. Sen alla on vanhempien lehtien kansia. Liu’uttamalla kansia sormellasi voit siirtyä vanhempiin numeroihin. Paina kansikuvaa avataksesi lehden.

Kerran lataamasi lehdet säilyvät laitteen arkistossa niin kauan, että poistat ne. Pääset katsomaan lataamiasi lehtiä painamalla sovelluksen etusivulla kuvaketta Ladatut. Samasta paikasta voit myös poistaa vanhoja numeroita laitteen muistista.

Sisältyykö lukulaitelehti painetun lehden tilaukseen?

Lukulaitelehti kuuluu tuotepaketteihin Paperilehti ja VERKKO+, Paperilehti Viikonloppu ja VERKKO+ sekä VERKKO+. Lukulaitelehti ei kuulu tuotepaketteihin savonsanomat.fi ja Savon Sanomat paperilehti.
Jos olet paperilehden kestotilaaja, saat sähköiset tuotteet pakettiisi hyvin edullisesti. Katso tilausvaihtoehdot tarkemmin täältä.

Miten lukulaitelehdestä laskutetaan?

Jos sinulla on Savon Sanomien sähköiset tuotteet sisältävä tilaus, pääsy lukulaitelehteen kuuluu siihen niin kauan kuin tilaus on voimassa.
Lukulaitelehtisovelluksen lataaminen on maksutonta, eikä sen käyttämisestä laskuteta erikseen.

Lukulaitelehdestä ostettu irtonumero maksaa 1,79 euroa (App Store ja Google Play). Irtonumeroiden maksuliikenne kulkee Applen App Storen (iPad, iPhone) tai Google Play -sovelluskaupan (Android-laitteet).

Milloin päivän lehti ilmestyy?

Savon Sanomat ilmestyy ladattavaksi sovellukseen aamuyöllä.

Kauanko lehden lataaminen kestää?

Lataamiseen kuluva aika riippuu käytössäsi olevasta verkkoyhteydestä. Yleensä aika on muutamia minuutteja. Liikkuvissa kulkuneuvoissa verkkoyhteydet usein pätkivät, minkä vuoksi lataaminen voi olla vaikeaa. Kannattaa siis ladata lehti ennen liikkeelle lähtöä. Laitteeseen ladattua lehteä voi lukea ilman verkkoyhteyttä.

Säilyvätkö ostamani lehdet arkistossa?

Ostetut numerot säilyvät laitteen muistissa, ja niitä voi lukea myös ilman verkkoyhteyttä.

Poikkeaako lukulaitelehden sisältö painetusta lehdestä?

Ei. Lukulaitelehti sisältää painetun Savon Sanomien sisällön liitteineen. Lisäksi lukulaitelehden etusivun yläreunassa näkyvät jatkuvasti päivittyvät tuoreimmat uutiset.

Sain virheilmoituksen virheellisestä salasanasta tai lukuoikeuden puuttumisesta. Mitä teen?

Varmista, että olet kirjoittanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi oikein. Huomaa, että isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä.
Jos olet unohtanut salasanasi, voit nollata salasanan ja vaihtaa uuden syöttämällä sähköpostiosoitteesi kohdassa Oletko unohtanut salasanasi.

Varmista, että Savon Sanomien tilauksesi on voimassa. Voit varmistaa tilauksesi voimassaolon Omat tiedot -sivulta tai lähettämällä viestin asiakaspalveluun (ma-pe klo 8-16)

Lukulaitelehti toimi eilen, mutta en pääse sinne enää?

Jos tilauksesi on edelleen voimassa, olisiko vuorokautinen kirjautumiskertojesi määrä ylittänyt 10?
Sähköiset tilaukset sisältävät 10 lukulaitelehden kirjautumiskertaa vuorokaudessa. Tilaukseen liittyvä tunnus on tarkoitettu vain tilaajataloudessa asuvien henkilöiden käyttöön.

Jos kirjautumismäärä on tullut täyteen, etkä sinä tai perheenjäsenesi ole kirjautunut näin monta kertaa samana päivänä, on mahdollista, että käyttäjätunnuksesi ja salasanasi on levinnyt ulkopuolisille. Tällöin muut henkilöt ovat käyttäneet kirjautumiskertasi. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme, että vaihdat salasanasi välittömästi Omat tiedot -sivulla.

Tai onko sinulla paperilehden ja VERKKO+ sisältävä kestotilauspaketti, jonka paperilehti jakelun keskeytyksessä?
Tiesithän, että lukulaitelehteä ja näköislehteä voi lukea maksutta max. 30 vuorokautta / vuosi, silloin kun paperilehti ei ole jakelussa.
Jos käyttää sähköisiä tuotteita yli 30 päivän ajan ilman paperilehteä, tilaa erillinen VERKKO+ tuote.

En löytänyt vastausta ongelmiini, mihin voin ottaa yhteyttä?

Jos ongelmasi liittyy iOS- tai Android -laitteeseesi tai Savon Sanomien sovelluksen lataamiseen tai irtonumeron ostamiseen, ota yhteyttä Applen tai Googlen tukeen.

Jos olet saanut ladattua Savon Sanomien sovelluksen laitteeseesi ja sinulla on ongelmia sen käyttämisessä, ota yhteyttä sähköpostitse verkkotukeemme (ma-pe klo 8-16).

Lukulaitelehden ehdot

Savon Sanomien lukulaitelehteä voi käyttää iPadilla, iPhonella ja iPod Touchilla (iOs versio 4.0 tai uudempi), Android-laitteilla (versio 2.1 tai uudempi) tai Windows 8 käyttöjärjestelmällä toimivilla puhelimilla.

Vanhat lehdet säilyvät arkistossa, joten voit lukea niitä myös myöhemmin. Lataamasi lehdet säilyvät laitteesi muistissa niin kauan, että poistat ne tai muulla tavalla tyhjennät laitteesi muistin. Voit ladata sovelluksella Savon Sanomien viimeisen 14 vuorokauden numerot.

Itse lukulaitesovellus on ilmainen. Voit ladata sen Applen App Storesta (iPad), Google Play –sovelluskaupasta (Android-laitteet) tai Windows Storesta (Windows Phone). Sovellus löytyy sovelluskaupasta myös hakusanalla Savon Sanomat.

7-päiväisen lehden ja viikonloppulehden Kestotilaajat voivat liittää lukulaitelehden sisältävän Verkko+ paketin tilaukseensa. Hinta alkaen 3e/kk. Tilaa tästä!

Lukulaitelehden ostaminen edellyttää ensimmäisellä kerralla rekisteröitymistä verkkopalveluun. Tämän jälkeen voit ladata ilmaisen lukulaitesovelluksen ja kirjautua sisään verkkopalvelun käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Lukulaitelehteä voivat lukea myös ne tilaajat, jotka ovat ostaneet oikeuden lukea Savon Sanomien näköislehteä. He voivat kirjautua lukulaitesovellukseen verkkopalvelun tunnuksella ja salasanalla.

Jos et ole tilaaja, voit ostaa uusimman lehden irtonumerona. Lataa ensin ilmainen sovellus päästäksesi lukemaan lehteä.

Irtonumero maksaa 1,79 euroa (App Store ja Google Play) tai 1,99 euroa (Windows Phone). Irtonumeroiden maksuliikenne kulkee Applen App Storen (iPad, iPhone), Google Play -sovelluskaupan (Android-laitteet) tai Windows Storen (Windows Phone) kautta.

Savon Sanomat ilmestyy seitsemänä päivänä viikossa lukuun ottamatta muutamia juhlapyhiä.

Savon Sanomat ei korvaa lehden myöhästymisestä tai ilmestymättä jäämisestä aiheutuvaa haittaa, kustannuksia tai vahinkoja.

Näiden ehtojen lisäksi Savon Sanomien lukulaitelehden tilaamiseen sovelleteen Savon Sanomien yleisiä tilausehtoja.