Mobiilisovellus

Millä laitteilla mobiilisovellus toimii?

Savon Sanomien mobiilisovellus on julkaistu Android-laitteille ja iOS-laitteille eli iPadille ja iPhonelle. Windows-sovellus on tulossa syksyllä 2017.

Miten saan mobiilisovelluksen käyttööni?

Sinulla täytyy olla voimassa Savon Sanomien tilaus, joka sisältää VERKKO+ tuotteen; tarkista tilauksesi Omat tiedot -sivulta.

Jos sinulla ei ole VERKKO+ tilausta, voit tilata sen täältä.

Haluan lukea lehteni mobiililaitteella joka päivä, kuinka tämä onnistuu?

Sinulla täytyy olla voimassa Savon Sanomien tilaus, joka sisältää VERKKO+ tuotteen; tarkista tilauksesi Omat tiedot -sivulta.

Jos sinulla ei ole VERKKO+ tilausta, voit tilata sen täältä.

Haluan vaihtaa paperilehden tilauksen näköislehteen, mitä teen?

Jos sinulla on jo jokin muu Savon Sanomien tuote tilattuna, vaihdamme tilauksesi asiakaspalvelussa toiseen tilausmuotoon. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kuinka saan mobiilisovelluksen käyttööni?

1. Mene Applen App Storeen (iPad, iPhone), Google Play -sovelluskauppaan (Android-laitteet).
    Hae sovellus hakusanalla ”Savon Sanomat”.
    Lataa maksuton sovellus laitteeseesi. Lataamista varten sinulla tulee olla Apple ID –tunnus tai Google-tunnus. Olet saanut tunnuksen ottaessasi laitettasi käyttöön. Jos sinulla ei ole tunnusta tai olet unohtanut sen, tunnusta ja salasanaa katso Applen ohjeet täältä  tai Googlen ohjeet täältä.
  2. Savon Sanomien sovelluksen kuvake ilmestyy laitteesi näytölle.
    Kosketa kuvaketta. Kirjaudu sovellukseen omilla tunnuksillasi. Sovellus avautuu.
  3. Jatkossa tunnusta ja salasanaa ei tarvitse enää syöttää uudelleen, ellet vaihda salasanaasi.

Haluan tilata näköislehden irtonumeron, kuinka toimin?

Tarjoamme tilaajille mobiilisovelluksen joka sisältää näköislehden. Näköislehteä ei voi tilata irtonumerona.

Miten käytän mobiilisovellusta?

Mobiilisovellukseen kirjaudutaan ensimmaisellä kerralla Savon Sanomien tunnuksella ja salasanalla.

Mobiilisovellus sisältää Savon Sanomien verkkopalvelun uusimmat uutiset ja näköislehden.

Kun laite on pystyasennossa, näet ruudulla yhden sivun kerrallaan. Kun laite on vaaka-asennossa, näet koko aukeaman.

Voit vaihtaa sivua liu’uttamalla sormeasi ruutua pitkin. Sivua voi suurentaa ”nipistämällä”. Suurennus toimii samalla tavalla kuin muissakin iOS- ja Android- sovelluksissa.

Sovellus voi myös lähettää käyttäjille ilmoituksia tärkeistä uutisista. Sovelluksen käyttäjä voi ensimmäisellä kirjautumiskerralla määrittää, haluaako ilmoituksia uutisista vai ei. Ilmoitusviestit voi myös estää helposti sovelluksen asetuksista.

Miten pääsen lukemaan vanhempia lehtiä?

Sovellukseen näköislehdessä on myös lehtiarkisto josta löytyvät Savon Sanomat vuoden 2017 alusta lähtien. Arkisto löytyy näköislehden valikosta kohdasta Arkisto.

Kerran lataamasi lehdet säilyvät laitteen muistissa niin kauan, kun poistat ne. Pääset katsomaan lataamiasi lehtiä valitsemalla valikosta Ladatut lehdet ja sivut. Samasta paikasta voit myös poistaa vanhoja numeroita laitteen muistista.

Sisältyykö mobiilisovellus painetun lehden tilaukseen?

Mobiilisovellus kuuluu tuotepaketteihin Paperilehti ja VERKKO+, Paperilehti Viikonloppu ja VERKKO+ sekä VERKKO+. Mobiilisovellus ei kuulu tuotepaketteihin savonsanomat.fi ja Savon Sanomat paperilehti.
Jos olet paperilehden kestotilaaja, saat sähköiset tuotteet pakettiisi hyvin edullisesti. Katso tilausvaihtoehdot tarkemmin täältä.

Miten mobiilisovelluksesta laskutetaan?

Jos sinulla on Savon Sanomien sähköiset tuotteet sisältävä tilaus, pääsy mobiilisovellukseen kuuluu siihen niin kauan kuin tilaus on voimassa.

Mobiilisovelluksen lataaminen sovelluskaupasta on maksutonta eikä sen käyttämisestä laskuteta erikseen.

Milloin päivän lehti ilmestyy?

Savon Sanomat ilmestyy ladattavaksi sovellukseen aamuyöllä.

Kauanko lehden lataaminen kestää?

Lataamiseen kuluva aika riippuu käytössäsi olevasta verkkoyhteydestä. Yleensä aika on muutamia minuutteja. Liikkuvissa kulkuneuvoissa verkkoyhteydet usein pätkivät, minkä vuoksi lataaminen voi olla vaikeaa. Kannattaa siis ladata lehti ennen liikkeelle lähtöä. Laitteeseen ladattua lehteä voi lukea ilman verkkoyhteyttä.

Sain virheilmoituksen virheellisestä salasanasta tai lukuoikeuden puuttumisesta. Mitä teen?

Varmista, että olet kirjoittanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi oikein. Huomaa, että isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä.
Jos olet unohtanut salasanasi, voit nollata salasanan ja vaihtaa uuden syöttämällä sähköpostiosoitteesi kohdassa Oletko unohtanut salasanasi.

Varmista, että Savon Sanomien tilauksesi on voimassa. Voit varmistaa tilauksesi voimassaolon Omat tiedot -sivulta tai lähettämällä viestin asiakaspalveluun (ma-pe klo 8-16)

Mobiilisovellus toimi eilen, mutta en pääse sinne enää?

Tarkista ensin että olet kirjautuneena sovellukseen.

Onko sinulla paperilehden ja VERKKO+ sisältävä kestotilauspaketti, jonka paperilehti jakelun keskeytyksessä?
Tiesithän, että lukulaitelehteä ja näköislehteä voi lukea maksutta max. 30 vuorokautta / vuosi, silloin kun paperilehti ei ole jakelussa.
Jos käyttää sähköisiä tuotteita yli 30 päivän ajan ilman paperilehteä, tilaa erillinen VERKKO+ tuote.

Jos ongelma ei ratkea ota yhteytta verkkolehti@savonsanomat.fi

En löytänyt vastausta ongelmiini, mihin voin ottaa yhteyttä?

Jos ongelmasi liittyy iOS- tai Android -laitteeseesi tai Savon Sanomien sovelluksen lataamiseen  ota yhteyttä verkkolehti@savonsanomat.fi

Jos olet saanut ladattua Savon Sanomien sovelluksen laitteeseesi ja sinulla on ongelmia sen käyttämisessä, ota yhteyttä sähköpostitse verkkotukeemme (ma-pe klo 8-16).

Tilausehdot

Katso tilausehdot täältä